Gemma Post-Dijkstra

Consultancy & Change

Profiel Ir. Gemma Post-Dijkstra

Persoonlijke gegevens

Geboren in Singapore, voltooiing van het gymnasium in Beverwijk en gestudeerd aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen (consumenteneconomie, pedagogische aantekening 1e graads). Getrouwd, drie kinderen. Owner van GPD Consultancy & Change. Als management consultant ruime ervaring bij Berenschot (15 jaar) en bij James Martin Strategy. Bij Philips en Digital commercieel verantwoordelijk in de rollen account- en programmamanager. Aanvullend gevolgde opleidingen zijn:

  • Adviesgedrag en Project Management (Berenschot)
  • Consulting skills en Effectief beïnvloeden (Associatie voor Organisatie Ontwikkeling)
  • Intuïtieve trainingen (Centrum voor leven en intuïtie (CLI))
  • Geïnspireerd leidinggeven (Nijssen management en teamtraining, outdoortraining)
  • Creating Business Opportunities, Enterprise en Information Engineering (James Martin Strategy, JMS)
  • Masterclass Raadslid (Teylingen Academy)

Werkervaring en competenties

In de afgelopen 25 jaar heb ik commerciële, adviserende en leidinggevende functies vervuld bij private en publieke organisaties. De meest recente jaren heb ik vooral provincies, gemeenten en GGD’s begeleid bij veranderprogramma’s, reorganisaties en dienend leiderschap. De focus ligt op dienstverlening in brede zin. Zo heb ik recentelijk een visie uitgewerkt op het gebied van het sociale domein voor de lokale overheid. Eerder al was ik verantwoordelijk voor inrichtingen van klantcontactcentra en informatiemanagementprogramma’s.

Ik voer graag (verander)managementopdrachten uit, waarin ik in samenwerking met directies, bestuurders, projectleiders en teams aan de hand van uitdagende opdrachten concrete resultaten dien te bereiken. Mijn competenties zijn te beschrijven als ondernemend, communicatief, gestructureerd, professioneel, politiek-bestuurlijk sensitief, innoverend & creatief, resultaatgericht en verbindend met aandacht voor opbouwen van relaties en teamgeest.

Graag ga ik met u de uitdaging van de verandering aan.